בואו נדבר רגע על שיווק אורגני באינסטגרם
היוש! אני שי ופלטפורמת המדיה החברתית האהובה עלי היא ללא כל ספק רשת האינסטגרם.
באופן אישי, אני אוהבת לעלות מדי פעם תמונה או סטורי, וגם כמי שמנהלת חשבונות פייסבוק ואינסטגרם לעסקים שונים. האסתטיות, השפה האחידה והקהילתיות של הפלטפורמה הזו עושה לי את זה.
האתגר בחשיפת עסק בתוך מדיה שמדברת כמעט אך ורק ויזואליות, מגניב בעיני - איך להפוך תמונה אחת (ואז עוד אחת ועוד אחת) לתדמית שלמה.
איך למנף את חשבון האינסטגרם שלי?
בניית אסטרטגיה
כמו בכל כלי שיווקי,הבינו מה מהות הפרופיל ובחרו מה אתם רוצים לספר ללקוחות הפוטנציאליים. מה יעניין אותם ויגרום להם לעקוב אחריכם ובהמשך - לרכוש את המוצרים שהעסק מציע. אחרי שתבינו את הדברים הכל כך חשובים האלו, אפשר להתחיל לעבוד.
ויזואליות אחידה
באינסטגרם אנחנו מדברים בתמונות, לכן חשוב שהן ידברו אחת עם השנייה וישמרו על אותו הקו.
איך עושים את זה? קודם כל, היצמדו לסגנון התמונות האהוב עליכם, בין אם מדובר בתמונות שחור-לבן, תמונות קלוז-אפ ואחרות. חשבו איזה מבנה הכי נכון לתמונות שלכם: האם כדאי לשים מסגרת לכל התמונות? אם כן, מרובעת? עגולה? גם עריכת התמונות צריכה להיות עקבית. אני ממליצה לבחור 1-2 פילטרים ולרוץ איתם.
גם כאן התוכן הוא המלך
התמונה שהעליתם אמורה לספר את הסיפור שבחרתם לספר, אבל התוכן הוא חלק בלתי נפרד ממנה. הוא צריך להיות רלוונטי גם לתמונה וגם לאסטרטגיה של העסק. בחרתם במשפטי העצמה לנשים? רוצו איתם. העדפתם לספר את הסיפור מאחורי כל תמונה? נלך על זה. אבל מה שחשוב הוא ההתמדה והעקביות.
הכירו את נוסחת ה-70-20-10:
- 70% פוסטים המעבירים את האווירה והתדמית
- 20% קריאה לפעולה - זה יכול להיות שאלה, דיון, הנעה לתיוג אחרים
- 10% פעולת מכירה קצת יותר רצינית כמו מבצעי 1+1 (hard sale)
האשטגים זה בייסיק
בכל תמונה שאתם מעלים - צריכים להיות האשטגים מתאימים. אפשר להיעזר באפליקציות חיצוניות המנטרות את הפופולריים ביותר. אבל, וזה אבל גדול, למרות שמותר להוסיף עד 30 האשטגים לתמונה, אני לא ממליצה לעלות יותר מ-10-15 בכל פעם. אינסטגרם מתייחסת לכך כאל ספאם. למרות שבחרתם את ההאשטגים החזקים שלכם (חלקם גדולים וחלקם קטנים יותר) אל תשכחו לגוון ולהוסיף לכל תמונה האשטגים שמדברים אותה ספציפית.
(אגב: למה שלא תיצרו האשטג לעסק שלכם ותחתמו איתו את הטקסט לכל תמונה? פנו אלינו להדרכה לגבי זה)
קהילתיות היא שם המשחק
חלק גדול מחשיפת העסק באינסטגרם נשען על לייקים, מעקב ותגובות לאחרים. ברור שחובה לענות על כל תגובה בפרופיל האישי/העסקי (תקפידו לענות עם יותר מ-3 מילים ולענות תוך שעה). אך חשוב גם לייצר אינטראקציה מחוצה לו. תפרגנו לחשבונות אחרים, תעקבו אחרי אלו שממש פעילים בפרופיל שלכם וכך צרו קהילת עוקבים איכותית.
הכירו את איזור התבנות ולמדו אותו טוב
אם בלחיצת כפתור הייתם יכולים לדעת באיזה שעות וימים כדאי לכם לעלות פוסטים, מי הקהל שלכם ואיזו תמונה הוא הכי אהב, לא הייתם לוחצים? ברור שהייתם, השתמשו ב-insights שלכם!
שם תמצאו את כל מה שכתבתי ועוד, ותוכלו להיעזר בנתונים כדי לבנות פרופיל של מנצחים.
טוב, לפה שווה להקדיש פוסט שלם אבל… על רגל אחת: סטורי זה ה-דבר
הסטורי, בו מעלים תמונה או סרטון ל-24 שעות בלבד, הוא כלי חזק ממש באינסטגרם שמאפשר קצת יותר קלילות ויציאה מהשגרה. בסטורי אפשר לשתף את מה שנעשה מאחורי הקלעים, סקרים מגניבים, מבצעים ופריטים ספציפיים, תוך שימוש בהאשטגים! ושלא אתחיל לדבר על הקידום הממומן בסטורי (טוב נו, זה כבר בפוסט הבא).
אז הבנו, ניהול פרופיל באינסטגרם לא מסתכם בהעלאת תמונה כמה פעמים בשבוע. זה מצריך מחקר, מעקב ויצירתיות. ואם אתם רוצים להוריד את זה מעצמכם - יעל ואני פה :)