ועכשיו: עם יד על הלב - כמה מהן קרו לכם?
התקנתם ביזנס
מנג'ר בצורה שגויה
זה עשה לכם בלגן בקטלוגים, איזה פיקסל מחובר למה ולמה פתאום למנהל העמוד שלי אין גישה?
הנה כמה מקרים
שנתקלתי בהם:
- עובד של העסק פותח ביזנס על שמו ומוסיף את העמוד העסקי ואת חשבון המודעות של העסק. רק לאחר מכן הוא מאדמן את הבוס על כל אלה
- הוסיפו את חשבון המודעות הנכון אך שכחו את העמוד העסקי ואז לא הבינו למה לא מאשרים לכם קמפיין
- נתנו גישה של אנליסט למי שאמור לנהל את המודעות ואדמין לגרפיקאי מהעסק
המלצתי
: תנו למי שמנהל לכם את המדיה החברתית גישה, והוא
יפתח ביזנס עבורכם. הוא גם ידע לתת לעצמו הרשאה אחרי זה ולצאת מהחשבון
יש לכם אתר איקומרס ושכחתם להטמיע את הפיקסל – אבל אתם מתים לקהל רימרקטינג ולקמפיין רותח. הפיקסל נותן לנו כל כך הרבה מידע על האתר שלנו וגישה לכל קהל היעד שלנו, חבל לפספס ולא להשתמש במידע הזה. קהל שכבר ביקר באתר - סביר שיחזור להתעניין ואף לרכוש. אלו הלידים הכי רותחים במשפך השיווק שלנו.
המלצתי : כנסו היום ובדקו. אם לא הטמעתם – זה הזמן
בחרתם מטרת פרסום מסויימת, אך לא במנהל המודעות – אתם רוצים מלא לייקים, תגובות ושיתופים אבל בחרתם במטרת קליקים לקמפיין (קמפיין מסוג תנועה traffic). השקתם מוצר חדש חדש לקהל קר קר ואתם בונים קמפיין במטרת המרות (conversions) ועוד.
המלצתי : לפייסבוק יש כפתורון עם האות i בתוך עיגול אפור מעל לכל מטרה פרסומית – מצאו אותו, עמדו עליו (hoover) וקראו את ההסבר שלו. עדיין לא הבנתם? שאלו אותי :)
מעבר לכך, צריך להבין שכשאתם בוחרים מטרה פרסומית זה אחלה ופייסבוק תעשה מיטוב של הקמפיין לתוצאות אלה. חלק מזה, זה גם להביא את הקמפיין שלכם לאנשים שבאופי התנהגותם הדיגיטלי עונים על ההגדרה. למשל: בקמפיין מסוג טראפיק – הקמפיין יקבל חשיפה גבוהה יותר אצל אנשים שבאופיים הם מקליקנים בפייסבוק וכו'.
הגזמתם עם ה- A/B Testing – אתם בוחנים יותר מ-2 משתנים במודעות שלכם. איך תדעו מה משפיע לכאן או לכאן?
המלצתי : בחנו פחות מ-2 משתנים כל מבחן. אני לא אומרת שתמיד צריך לבדוק רק קהל, הקריאייטיב חשוב, הפלייסמנט, חלוקת התקציב וכו' – אך בכמה מבחנים שונים.
עצלנות בשלב הקריאייטיב – כן, עצלנות היא מילה קשה. זה קורה כשאתם מעלים את אותו הפוסט, אותה התמונה, אותו הטקסט בכל הפלטפורמות ולא נותנים מקום לאופייה של הפלטפורמה והקהל בה. זה יכול להיות במקרה של תמונה – שלא מתאימים לגדלים של הסטורי, ועד לפוסט באינסטגרם עם לינק בתוכו (כשבפייסבוק הלינק לחיץ ובאינסטגרם מן הסתם שלא כשהוא כחלק מהפוסט).
המלצתי : חשבו בידול תוכן. ואחר כך – קחו את מדריך המידות של פייסבוק עצמם.
ועכשיו תרגיל: כמה מהטעויות האלה קרו לכם גם באינסטגרם? גזרו ושמרו את שומר הראש הזה לפעם הבאה שתקימו קמפיין.